top of page

RECEPT rabarber met amandel citroencrumble & vanille ijs

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

850 gr. rabarber

100 gr. suiker

anderhalve lepel custardpoeder

crumble

boter (invetten)

25 gr. amandelsnippers

75 gr. amandelmeel

75 gr. boter

75 gr. bloem

100 gr. fijngehakte amandelen

1 citroen

25 gr. amandelsnippers

4 bolletjes vanille ijs

 

 

 

 

 

Kooktijd: 30 min., voorbereidingstijd: 15 min.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Snijd de rabarber in stukken. Verdeel het over een ingevette ovenschaal. Bestrooi met 100 gr. suiker en met custardpoeder. Roer om.

Rooster de amandelsnippers goudbruin in een koekenpan.

 

Maak intussen de crumble van de amandelmeel en de bloem, boter en suiker.  Meng er de fijngehakte amandelen doorheen en de rasp van 1 citroen. Wrijf het door je handen tot er een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel het over de rabarber.

Bak in ca. 25-30 minuten goudbruin. Serveer met een bolletje vanille ijs. Strooi wat geroosterde amandelsnippers over het ijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page