top of page

RECEPT rabarber met amandel citroencrumble & vanille ijs

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

850 gr. rabarber

100 gr. suiker

anderhalve lepel custardpoeder

​

crumble

boter (invetten)

25 gr. amandelsnippers

75 gr. amandelmeel

75 gr. boter

75 gr. bloem

100 gr. fijngehakte amandelen

1 citroen

​

25 gr. amandelsnippers

​

4 bolletjes vanille ijs

 

​

​

​

​

​

​

 

 

 

​

 

​

​

Kooktijd: 30 min., voorbereidingstijd: 15 min.

​

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Snijd de rabarber in stukken. Verdeel het over een ingevette ovenschaal. Bestrooi met 100 gr. suiker en met custardpoeder. Roer om.

​

Rooster de amandelsnippers goudbruin in een koekenpan.

 

Maak intussen de crumble van de amandelmeel en de bloem, boter en suiker.  Meng er de fijngehakte amandelen doorheen en de rasp van 1 citroen. Wrijf het door je handen tot er een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel het over de rabarber.

​

Bak in ca. 25-30 minuten goudbruin. Serveer met een bolletje vanille ijs. Strooi wat geroosterde amandelsnippers over het ijs.

 

​

 

​

​

 

 

​

 

​

 

 

 

​

 

​

bottom of page