top of page

RECEPT rabarber met amandel citroencrumble & vanille ijs
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
850 gr. rabarber
100 gr. suiker
anderhalve lepel custardpoeder
​
crumble
boter (invetten)
25 gr. amandelsnippers
75 gr. amandelmeel
75 gr. boter
75 gr. bloem
100 gr. fijngehakte amandelen
1 citroen
​
25 gr. amandelsnippers
​
4 bolletjes vanille ijs
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 30 min., voorbereidingstijd: 15 min.
​
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rabarber in stukken. Verdeel het over een ingevette ovenschaal. Bestrooi met 100 gr. suiker en met custardpoeder. Roer om.
​
Rooster de amandelsnippers goudbruin in een koekenpan.
Maak intussen de crumble van de amandelmeel en de bloem, boter en suiker. Meng er de fijngehakte amandelen doorheen en de rasp van 1 citroen. Wrijf het door je handen tot er een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel het over de rabarber.
​
Bak in ca. 25-30 minuten goudbruin. Serveer met een bolletje vanille ijs. Strooi wat geroosterde amandelsnippers over het ijs.
​
​
​
​
​
​
​
bottom of page