top of page

RECEPT voor de lekkerste tiramisu

vier tot zes personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

1 pak lange vingers

ca. 400 ml. sterkte espresso, afgekoeld, met daarin opgelost:

80 gr. suiker

en een scheutje Amaretto

4  middelgrote verse eieren

Amaretto

2 bakjes mascarpone (totaal 500 gr.)

150 gr. suiker (voor de creme)

snufje zout

cacaopoeder

 

 

 

 

Kooktijd: 15 min., voorbereidingstijd: 3 min. plus half uur wachttijd (koffie afkoelen, 2 uur voor opstijven tiramisu)

Zet de espressokoffie, los 80 gr. suiker erin op en laat afkoelen in een lage schaal. Maak ondertussen een beslagkom goed vetvrij en droog , scheid 2 eieren en sla de eiwitten stijf met een klein snufje zout met de mixer. Doe ze in een aparte kom, maak de beslagkom schoon en droog. Scheid de overige eieren, mix de eierdooiers romig in de kom met een mixer met 150 gr. suiker. Vries de rest van de eiwitten in, je kunt ze 2 maanden in de vriezer bewaren. Mix de mascarpone door de eidooiers, een hele flinke scheut amaretto en 2 eetlepels koffie, lepel het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen. Proef en voeg zonodig een beetje amaretto toe.  Doop de lange vingers 1 voor 1 in de afgekoelde espresso. Leg een laag lange vingers in een lage schaal, verdeel er mascarpone over, verdeel er nog een laag in espresso gedoopte lange vingers over, herhaal en eindig met een laag mascarponemengsel. Strooi er met een fijn zeefje een beetje cacaopoeder overheen. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page