top of page

RECEPT ossenhaaspuntjes, aardappel-knoflookpuree, eekhoorntjesbroodsaus

 

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

 

Ingrediënten

650 gr. ossenhaas-

puntjes

Boter

30 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood

1 doosje beuken-

zwammen

Paddestoelenbouillon, ½ liter

Scheutje room

1 kilo kruimige aardappelen

Scheutje room

Melk

Boter

6 tenen knoflook

6 sprietjes platte

peterselie

Zout

Peper

 

Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Haal de ossenhaaspuntjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.  Schil de aardappels. Snijd ze in stukjes en was ze.  Doe ze in een pan met een laagje water en een scheut melk. Verwijder het vel van de knoflook, doe deze bij de aardappels en kook tot ze gaar zijn. Veeg de beukenzwammen schoon. Kook de paddestoelenbouillon in tot de helft.   

Week het eekhoorntjesbrood eerst 5 minuten in koud water in een kom. Spoel ze erg grondig. Zet ze daarna in warm water, 20 minuten in een kom. Pureer de aardappels en knoflook met een pureeknijper. Voeg, room, boter, zout en peper toe naar smaak. Dek af en bewaar tot uitserveren.

Haal het eekhoorntjesbrood uit de kom met een schuimspaan, doe ze in een bolzeef. Spoel nogmaals heel grondig. Uitknijpen. Snijd ze fijn en voeg toe aan de bouillon. Was de bolzeef. Doe een kaasdoek, of een schone glazendoek (stuk achterpand van oud overhemd kan ook) in een zeef. Zeef het vocht waarin het eekhoorntjesbrood is geweekt. Kook zachtjes 15 minuten door. Pureer met een staafmixer. Voeg een scheutje room toe, proef en breng op smaak met zout en peper.

Dep de ossenhaaspuntjes goed droog, bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Bak ze op hoog vuur om en om tot ze bruinen en rare/ medium rare zijn. Haal ze uit de pan, en laat onder aluminiumfolie rusten. Bak daarna de beukenzwammen in het bakvet, breng op smaak met zout en peper.

Serveren: doe aardappelknoflookpuree op een bord, doe er wat ossenhaaspuntjes over. Verdeel de beukenzwammen over het bord, bestrooi met de peterselie en serveer.

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page