top of page
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

RECEPT paddestoelentaartje
vier personen
Ingrediënten
​
7 plakken roomboterbladerdeeg
600 gr. paddestoelen
2 sjalotjes, gesnipperd
3 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
10 takjes platte peterselie
4 el cognac
200 ml room
2 eieren, geklutst
Boter
Zout
Peper
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 5 min.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Veeg de paddenstoelen schoon met een kwastje, ris de tijm en rozemarijn, snijd de kruiden fijn. Bak de sjalot in wat boter samen met de fijngeperste knoflook, voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur met wat zout en peper, voeg de peterselie toe en de cognac, laat de cognac verdampen. Laat de bladerdeeg ontdooien (5-10 minuten). Mix de room met het de eieren (houd een klein beetje geklutst ei apart), zout en peper. Vet een ovenschaal in. Bestrooi het aanrecht met bloem, rol de 7 plakken bladerdeeg tot 1 grote plak, snijd in 2-en. Bekleed de ovenschaal met de ene helft. Doe de gebakken paddenstoelen erin en giet het roommengsel erbij. Bekleed met het bladerdeeg. Steek een klein rondje uit in het midden van de bovenkant van de taart. Bestrijk met het overbleven eimengsel en bak in 25 minuten gaar.
bottom of page