RECEPT pappardelle met een pesto van salie, hazelnoot, pecorino & Parmezaan
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
400 gr. pappardelle
25 blaadjes salie
2 takjes peterselie
120 gr. geroosterde
hazelnoten
Olijfolie, extra
vergine
25 gr. pecorino
romano geraspt
25 gr. Parmezaan,
geraspt
Zout
Peper
2 eetlepels kookwater
van de pasta
Parmezaan 40 gr.,
geraspt
(over de pasta)
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 20 minuten, voorbereidingstijd: 5 minuten
​
​
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Rooster de hazelnoten en hak ze fijn. Voeg de geraspte kaas toe aan de noten. Snijd de salie en peterselie heel fijn en voeg ook deze toe, evenals zout en peper en olijfolie tot een smeuïge massa ontstaat, met een staafmixer verder fijnmalen. Kook de pasta gaar. Doe 2 eetlepels kookwater bij de pesto. Meng de pesto door de pappardelle, serveer direct en bestrooi met Parmezaanse kaas.
​
​