top of page

RECEPT parelgort met rozemarijn, pompoen, amandel & pompoenpitten

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

 

Ingrediënten

200 gr. parelgort

2 sjalotjes

2 takjes rozemarijn

1 oranje pompoen

Olijfolie

Geroosterde

amandelen – 40 gr.

600 ml. water

Vegetarische optie: Groentebouillonblokje

1 ¼ of  i.p.v.

groentebouillon:

kippen-

bouillontablet 1  ¼
1 teen knoflook

Witte wijn – 30 ml.

Zout

Peper

Pompoenpitten 25 gr.

Parmezaanse kaas naar smaak

 

 

 

Kooktijd: 45 min,  voorbereidingstijd: 15 min.

Zet de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in 4 grote stukken, doe deze in een ingevette schaal, doe er een klein beetje olijfolie overheen. Bestrooi met zout en peper.  Gaar de pompoen in 40 minuten.

Snipper intussen de sjalotjes fijn. Fruit ze zachtjes aan in een pan met een dikke bodem. Ris de rozemarijn  van de takjes, snijd het fijn en bak de rozemarijn even mee. Snijd een teentje knoflook fijn en bak kort even mee. Uitzetten tot de pompoen klaar is.

Rooster in een koekenpan de pompoenpitten. Hak de amandelen fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.

Als de pompoen klaar is, de parelgort eerst grondig wassen.  Voeg de parelgort toe aan de sjalotjes , voeg de witte wijn toe en laat de wijn verdampen. Voeg daarna het water toe en breng aan de kook. Voeg het groente bouillonblokje toe (of kippenbouillon blokje voor een romiger resultaat). Zet het vuur laag en laat een half uur zachtjes koken,  regelmatig roeren.

Ondertussen de pompoen schillen en in stukjes hakken. Voeg de pompoen toe in de laatste 10 minuten.  Als de parelgort klaar is en afgegoten, de pompoenpitten en de geroosterde amandelen toevoegen. Roer er ook een klein scheutje olijfolie door. Proef en breng op smaak met weinig zout en peper. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.

 

 

 

 

bottom of page