top of page

RECEPT parfait van bastognekoek & slagroom

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

85 g basterdsuiker (wit)

4 eieren

50 gram Bastognekoekjes

2,5 dl slagroom

2,5 el koffielikeur

Blaadjes munt (garnering)

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 4 tot 6 uur

Splits de eieren en breng een ruime pan water aan de kook. Klop de slagroom tot yoghurtdikte met 35 gram suiker en zet de slagroom weg in de koelkast. Zet de pan op een klein pitje en draai het vuur laag. Maak een kom/pan, die in de andere pan wordt gehangen, goed vetvrij.  Zorg dat deze het water niet raakt. Klop in deze kom de eierdooiers met 50 g van de suiker met een mixer tot ze eerst schuimig worden, daarna iets indikken. Verkruimel de Bastognekoekjes, besprenkel ze met de koffielikeur en spatel ze met de slagroom door de opgeklopte eierdooiers. Doe de parfait in kleine glaasjes/bakjes en zet ze in de vriezer (of bekleed een cakevorm met huishoudfolie en schenk hierin de parfait). Laat 4-6 opvriezen.

Serveren:  Zet een glaasje parfait op een bord, doe er een blaadje munt op als garnering. Als je een cakevorm hebt gebruikt, dan eruit halen, en in plakken snijden. Leg op elk bord een plak, bestrooi met wat poedersuiker met een zeefje en garneer met de munt.

bottom of page