top of page

RECEPT TWEEGANGEN MENU

VIER PERSONEN

Parmezaan bakje, kruidensla, gepocheerd ei|pistache spongecake, amandelbroodkruim, citroenmascarpone, aardbei, vanille ijs 

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

120 gr. Parmezaan,

geraspt

Verse groene kruiden

80 gr. (dragon,

peterselie, bieslook,

enz.)

4 eieren

Azijn

Zout

Peper

Olijfolie, extravergine

Ingrediënten

Nagerecht

60. gr. amandelbrood-

koekjes, verkruimeld

90 gr. basterdsuiker

150 gr. pistachenoten, gepeld

Groene kleurstof, 1 of 2 druppels

150  gr. eiwit

30 gr bloem, gezeefd

50 gr. tempurabloem

1 bakje aardbeien

Halve liter vanille ijs

100 gr. mascarpone

Sap van 1/3 citroen

Rasp van 1/3 citroen

15 gr basterdsuiker

Voorgerecht: Parmezaan bakje, kruidensla, gepocheerd ei

Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: 0 min.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bakblik eruit en bedek met bakpapier. Meng en was de kruiden, laat ze uitlekken, snijd ze wat kleiner en laat uitlekken op een schone theedoek. Breng in een pan ruim water aan de kook met een scheutje azijn. Draai het vuur laag.   Zet een kommetje klaar en een schone theedoek, leg een schuimspaan klaar. Breek in het kommetje steeds een ei, maak een ‘draaikolk’ in het water, voordat je het ei een voor een voorzichtig in de pan giet. Laat 3 minuten pocheren, schep eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op de theedoek.

Gooi het kookwater nog niet weg. Doe vier hoopjes Parmezaan op de bakplaat, spreid uit in een cirkelvorm. Laat voldoende afstand tussen de vier cirkels. Bak in ca 5-6 minuten tot de Parmezaan heel lichtbruin wordt en nog buigbaar is. Zet een glas met een dikke bodem klaar (bistro glas bijvoorbeeld) en een servet. Haal direct als de Parmezaan uit de oven is, een cirkel los met een mes. Leg over een glas en druk aan met het servet over het glas, zodat een bakje ontstaat. Laat de bakjes opdrogen. Maak een prop keukenpapier. Dep voorzichtig vet van de bakjes en zet elk bakje op een bord. Pak een kom, doe de kruiden erin, doe er wat olijfolie over, wat azijn en een beetje peper en hussel om. Doe de gepocheerde eieren nog een 20 seconden in de het kokende water. Haal ze eruit met een schuimspaan, goed laten uitlekken.

Serveren: verdeel de kruidensalade over de bakjes. Doe er een gepocheerd ei op en serveer direct.

 

 

Nagerecht: pistache spongecake, amandelbroodkruim, citroenmascarpone, aardbei, vanille ijs 

Kooktijd: 35 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Nodig: een sifon met 2 gaspatronen (zonder sifon kan ook, wordt minder luchtig), aantal kartonnen bekertjes, 1 spuitzak. Was de aardbeien, draai het kroontje eraf en snijd in de lengte doormidden. Draai de pistachenoten heel fijn in een keukenmachine. Mix de suiker, bloem en tempurabloem erdoorheen. Zeef. Mix nog een keer, nu met de kleurstof. Spatel het eiwit door het mengsel.  Doe de patronen in de sifon, goed schudden. Doe het mengsel in de sifon en zet in de koelkast. Maak met een scherp mes een snee in elk kartonnen bekertje. Doe elk bekertje voor 25% vol, omdat het mengsel flink uitzet. Als je geen sifon hebt, dan schep je het beslag met een lepel in het bekertje. Zet de bekertjes 1 voor 1 in de magnetron op vol vermogen, 1 minuut. Eerst een tijdje laten afkoelen, scheur dan de bekers open. Scheur de pistache spongecake in stukjes. Mix de mascarpone, citroensap en -rasp en basterdsuiker. Doe in een spuitzak.  

Verhit de grillpan, gril een paar aardbeien met de gesneden kant op de grillpan heel kort. Serveren: doe op elk bord een streep met amandelbroodkruim, leg daarbovenop een bolletje ijs. Leg er wat stukken gescheurde spongecake, een paar ongegrilde en gegrilde aardbeien en spuit een aantal dopjes citroenmascarpone ertussen.

 

 

 

 

 

 

bottom of page