top of page

RECEPT pastinaaksoep met pastinaakchips

​

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

1,2 kg pastinaken

1,5 liter water

4 bouillonblokjes

(groente of kip)

2 sjalotjes

50 ml room

Neutrale olie – 300 ml

Zout

Versgemalen zwarte

peper

​

​

​

​

​

 

 

​

​

​

Kooktijd: 40 min. voorbereidingstijd: 0 min.

​

Schil de pastinaken met een dunschiller. Snijd er met een kaasschaaf dunne plakjes van, houd 6-7 plakjes apart voor het frituren. Snipper de sjalotjes, fruit ze in olie tot ze glazig zijn. Snijd de rest in stukken, zet even aan in olie. Voeg water toe plus de bouillon blokjes. Breng aan de kook, totdat de pastinaken zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer, roer de room er doorheen en doe er wat zwarte peper over.

Verhit de olie tot ca. 175 graden. Frituur de chipjes, laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
Serveren: serveer de soep in een diep bord, doe de pastinaakchips in het midden van de borden.

​

​

​

​

​

​

 

 

 

 

 

​

​

​

​

bottom of page