
RECEPT pompoensoep met linzen en sherry
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
1 oranje pompoen, geschild
& in stukken gesneden
35 gr. pompoenpitten
2 sjalotten, gesnipperd
Uit
400 gr. bruine linzen, geweekt
Cayennepeper
20 gr. platte peterselie
4 takjes peterselie (garnering)
0,5 tl paprikapoeder
1 ¼ liter water
2 ¼ blokjes bouillon (kip of groenten)
2 dl. sherry
30 ml. room
​
​
​
​
Pompoensoep met linzen en sherry
​
Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 6 uur (weken linzen)
Rooster de pompoenpitten in een koekenpan. Fruit de sjalotjes in wat olie. Als ze glazig zijn, de linzen toevoegen en de pompoenstukjes. Even meebakken met de sherry. Daarna water, bouillonblokjes toevoegen, de peterselie, paprikapoeder en cayennepeper naar smaak. Laten koken totdat de pompoen en linzen gaar zijn. Pureren met een staafmixer. Scheutje room toevoegen en even doorroeren.
Serveren: serveer de soep heet, garneer met een takje peterselie.
​