top of page

RECEPT pompoensoep met linzen en sherry

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

1 oranje pompoen, geschild

& in stukken gesneden

35 gr. pompoenpitten

2 sjalotten, gesnipperd

Uit

400 gr. bruine linzen, geweekt

Cayennepeper

20 gr. platte peterselie

4 takjes peterselie (garnering)

0,5 tl paprikapoeder

1 ¼ liter water

2 ¼ blokjes bouillon (kip of groenten)

2 dl. sherry

30 ml. room

Pompoensoep met linzen en sherry

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 6 uur (weken linzen)

 

Rooster de pompoenpitten in een koekenpan.  Fruit de sjalotjes in wat olie. Als ze glazig zijn, de linzen toevoegen en de pompoenstukjes. Even meebakken met de sherry. Daarna water, bouillonblokjes toevoegen, de peterselie, paprikapoeder en cayennepeper naar smaak. Laten koken totdat de pompoen en linzen gaar zijn. Pureren met een staafmixer.  Scheutje room toevoegen en even doorroeren.

Serveren: serveer de soep heet, garneer met een takje peterselie.

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page