top of page

RECEPT ravioli gevuld met Thaise eend rilette, Thaise basilicumsaus, Thaise aubergines

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

30 blaadjes Thaise

basilicum (m. anijssmaak:  

Ocimum basilicum

Horapha)

2 eendenbouten

2 blikken kokosmelk

Ricotta – 150 gr.

3 stengels citroengras

Groene Thaise currypasta naar smaak

1 klein bakje Thaise aubergines (ca. 100-

150 gr)

400 gr. bloem, type

OO

1 el water

4 middelgrote eieren

Zout

 

Nodig: pastamachine

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 1,5 uur, voorbereidingstijd: 1 uur

Dit ravioligerecht bedacht ik ooit samen met teamgenoten Hiske en Majella voor een kookwedstrijd. Maak het raviolideeg door het bloem met een snuf zout te mengen, daarna de eieren er een voor een doorheen te mengen met een keukenmachine (maak je het deeg met de hand, dan een kuiltje maken in het deeg, eieren in het midden in de kuil, en langzaam er steeds meer bloem doorheen te mengen). Voeg de eetlepel water toe, een klein beetje extra als het deeg te droog blijf. Kneed het deeg tot er een bal ontstaat. Bedek met huishoudfolie. Leg een half uur in de koelkast. Verhit in een braadpan een beetje kokosroom uit de bovenkant van de blikken kokosmelk, roer er groene currypasta doorheen naar smaak (begin voorzichtig met 1 eetlepel bijvoorbeeld), voeg de rest van de kokosmelk toe. Proef en voeg eventueel wat extra curry toe. Doe de eendenbouten erin. Kneus de stengels citroengras en voeg ze bij de eendenbouten. Voeg de Thaise aubergines toe en 16 blaadjes Thaise basilicum.  Stoof de eendenbouten tot ze gaar zijn en het vlees uit elkaar begint te vallen. Zeef de saus, houd de Thaise aubergines apart en de eendenbouten. Doe de saus in een nieuwe pan met de Thaise aubergines en 10 blaadjes Thaise basilicum. Laat de eendenbouten afkoelen.  Verwijder het vel van de eendenbouten. Pluk het vlees, doe in een schaal, voeg ricotta toe en groene currypasta naar smaak. Zet weg.

Zet een grote pan op het vuur met veel water om de ravioli in te koken, breng met wat zout aan de kook.

Verdeel het deeg in 4 stukken. Doe door de pastamachine en draai op steeds grotere stand tot stand 7. Hang aan een wasrek of klerenhangers totdat alle plakken deeg klaar zijn. Zet een bakje water klaar. Steek met een raviolisteker deeg uit, doe er een klein bolletje eendenboutvulling op. Bestrijk de randen met water. Steek nog een stukje uit, leg over de vulling; druk de randen van de ravioli steeds goed aan. Herhaal tot de vulling en deeg op zijn. Kook de ravioli gaar. Proef tussendoor een ravioli of ze gaar zijn.

Serveren: leg een aantal ravioli op een diep bord. Doe er de saus overheen met een paar Thaise aubergines, garneer met een blaadje basilicum.

bottom of page