RECEPT aioli met gerookte knoflook & dragon
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
3-4 tenen gerookte knoflook
olijfolie, vergine
2 eidooiers
2 tl mosterd
2 el citroensap
zout
20-25 blaadjes verse dragon, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
​
​
​
​
​
Kooktijd: 8 min., voorbereidingstijd: 2 min.
​
Nodig: vijzel
​
Pel de tenen knoflook. Wrijf ze tot een gladde pasta met wat zout in de vijzel. Klop 2 eidooiers los met de mosterd, een snufje zoet en het citroensap met de staafmixer, totdat het 'pakt' ( er ontstaat een ingedikte lichtgele massa). Druppel er dan langzaam wat olie in (blijf mixen), voeg als dat indikt een klein straaltje olie erbij en blijf mixen en olie toevoegen tot de gewenste dikte ontstaat. Voeg de dragon toe, de knoflookpasta, proef en breng zonodig op smaak met wat versgemalen peper. Deze versie kun je goed gekoeld een aantal dagen bewaren.
​
Voor de klassieke bereidingsmethode: Pel de tenen knoflook. Wrijf ze tot een gladde pasta met wat zout in de vijzel. Druppel er olijfolie bij en blijf roeren tot het indikt, blijf olie toevoegen tot de gewenste dikte aioli. Roer de helft van de hoeveelheid dragon erdoorheen, breng op smaak met een beetje zout en peper. Deze kun je niet goed bewaren, dus direct serveren.
​