top of page

RECEPT gekookte artisjokken in water met citroen met extra vergine olijfolie

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

4 artisjokken

zout

Extra vergine olijfolie

1 citroen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: --

Verwijder de steel en de buitenste harde bladeren. Kook de artisjokken 20 minuten in gezouten water met het sap van een halve citroen. Afgieten en iets laten afkoelen. Serveer de artisjokken met een kommetje ernaast met extra vergine olijfolie met een kneepje citroensap erin. Haal de blaadjes los,  dip de onderkant ervan 1 voor 1 in de olijfolie en eet de binnenkant eruit. De binnenste blaadjes weggooien, hooi eraf snijden, het artisjokkenhart kun je zonder olijfolie opeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page