top of page

RECEPT warme of koude avocadosoep met chorizokruim

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

4 rijpe avocado’s

Groentebouillon, 1,3 liter

1 sjalot, gesnipperd

Groene tabasco, naar smaak

Versgemalen zwarte peper

2 tenen knoflook, fijngeperst

Neutrale olie

Vleesvariant:

1/2 chorizoworst (bv Carne del Sol, Sligro),

in hele kleine blokjes gesneden

Koude variant:

Kneepje citroensap

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 12 min, voorbereidingstijd: 8 min.

Bak de fijngehakte chorizo op hoog vuur uit, totdat de chorizo krokant is.

Ontpit en ontvel ondertussen de avocado’s, bewaar de pitten. Pureer ze met een staafmixer. Wrijf door een bolzeef, bewaar met de pitten erin (zodat de avocadopuree niet verkleurt). Fruit de sjalot in olie in een grote pan met dikke bodem, voeg de knoflook toe. Voeg de bouillon toe, verwarm. Verwijder de avocadopitten en voeg de avocadopuree toe aan de bouillon. Kook een paar minuten. Serveer warm of laten afkoelen en zet in de koeling tot gebruik met een kneepje citroen voor de koude variant.  

 

Breng op smaak met tabasco en peper. Serveren: verdeel de soep over 4 kommen, bestrooi met chorizokruim en serveer direct.

bottom of page