top of page

RECEPT bananenmousse, chocolade ijs, karamel cheesecake ijs, kruim van amandelbrood koekjes
 
vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

3 bananen

vanillesuiker, 3 zakjes

witte basterdsuiker naar smaak

250 ml slagroom

250 gr mascarpone

citroensap van 1/2 citroen

5-7 amandelbroodkoekjes (Jules de Strooper), grof verkruimeld

Karamel cheesecake ijs (Hertog, 1l bak)

Chocolade ijs (AH, 1l bak)

Optioneel: Atsina Cress

(garnering)

in grove stukken gebroken amandelbroodkoekjes (2-3 stuks)

Kooktijd: 5 min, voorbereidingstijd: 1 min

 

Haal het ijs uit de vriezer. Schil de bananen en pureer ze met een staafmixer met het citroensap en vanillesuiker. Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) met basterdsuiker naar smaak. Voeg de mascarpone toe en de gepureerde bananen. Proef en roer er zonodig nog wat extra suiker doorheen. Serveer met een bolletje chocolade ijs en een bolletje cheesecake karamel ijs in een ijscoupe, eindig met bananenmousse en strooi de verkruimelde amandelbroodkoekjes eroverheen.

 

Voor een Kerstdiner of etentje: doe de bananenmousse in een spuitzak, spuit er dopjes van op een bord, leg op elk bord twee kleine hoopjes verkruimelde koekjes en doe op elk hoopje koekjes een bolletje ijs. Steek er een aantal grote stukken amandelbrood koekjes tussen. Garneer met een paar blaadjes Atsina Cress.

bottom of page