top of page

RECEPT bosuitjessoep

​

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

12 bosuien, fijngesneden

en gewassen

1 ui, gesnipperd

2 grote kruimige aardappels,

geschild en gewassen

80 ml room

1 teen knoflook

1,4 liter water

3 blokjes kippenbouillon

(of groentebouillon voor vegetarische

variant)

Versgemalen zwarte

peper

1 ½  tl. milde mosterd

20. gr. boter

 

 

 

 

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

 

 

​

 

​

 

 

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: 15 min, voorbereidingstijd: 5 min.

​

Snijd de aardappels in kleine blokjes van ca. 1 bij 1 cm. Houd 2 eetlepels bosui apart. Fruit de ui en bosui tot ze glazig zijn, op het laatst kort de uitgeperste knoflook meebakken. Breng ondertussen het water met bouillon aan de kook samen met de aardappelblokjes, voeg het uimengsel eraan toe met de mosterd. Kook tot de bosui en aardappels zacht zijn. Pureer met een staafmixer. Voeg de room toe, laat niet meer koken.  Is de soep te dik, voeg dan een scheut water toe. Breng op smaak met peper.  Serveren: garneer de soep met de fijngesneden bosui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

 

 

 

 

​

 

​

 

​

​

​

​

​

bottom of page