top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

 

Ingrediënten

​

​

1 gerookte makreel,

schoongemaakt, filet in fijngehakt

met een vork (is ca. 200 gr. makreelfilet)

½ el crème fraîche

½ el mayonaise

12 takjes bieslook, fijngehakt

Mespuntje milde mosterd

2 el citroensap

4 broodjes

2 gekookte bieten, in partjes gesneden,

bietensap bewaren

4 dunne plakjes witte ui, in ringen

Azijn

Zout

Peper

Evt. extra mayonaise of crème fraîche

om broodjes met te bestrijken

Bieslook voor garnering

 

 

 

 

 

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: 5 min, voorbereidingstijd: 5 min.

​

 

Doe het bietensap met een scheut azijn in een bakje. Leg de uienringen erin. Meng in een ander bakje de mayonaise, crème fraîche, mosterd, bieslook, citroensap en makreel. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de broodjes open, besmeer met makreelrilette (en eventueel extra mayonaise of crème fraîche. Leg de inmiddels roze geworden uienringen boven op de makreelrilette, garneer met partjes biet en bieslook. Serveer direct.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

​

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

 

​

​

​

RECEPT broodje met rilette van makreel, biet en roze ingelegde uien

​

vier personen

bottom of page