Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
​
Ingrediënten
​
12 coquilles, vers of ontdooid
Halve rode ui, in dunne halve ringen gesneden
200 gr zoete aardappel, in plakjes gesneden
6 asperges in linten geschaafd
1 rijpe avocado
1 rode peper, zaadlijst verwijderd,
in stukken gesneden
koriander 7 takjes, fijngesneden
1 tl. suiker
Sap van 6 limoenen, kwart apart houden
2 kneepjes sap van een sinaasappel
20 gr. verse gember, geschild, in stukjes gesneden
Zout
Peper
2 takjes koriander (garnering)
1/3 rode peper, in dunne ringen gesneden
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 30 min.
Nodig: keukenmachine, ijsklontjes
​
Stoom de zoete aardappelplakjes in een stoompan gaar in ca. 9 minuten, stoom de laatste minuut ook de aspergelinten mee. Afspoelen met koud water en droogdeppen. Zet de ui in ijswater tot gebruik. Doe de gember, limoen- en sinaasappelsap, koriander, suiker, zout peper en rode peper in de keukenmachine. Maal fijn. Wrijf vervolgens door een fijne zeef en vang op in een kom. Snijd de coquilles in dunne plakjes, bestrooi met zout en meng voorzichtig. Doe het limoenmengsel over de coquilles en zet 20 minuten in de koelkast. Zet de rode ui in ijswater.
5 minuten voor het uitserveren: snijd de avocado in dunne plakjes, doe er wat limoensap over tegen verkleuring. Snijd de plakjes aardappel in helften. Verdeel ze over het bord evenals de aspergelinten, avocado, coquille plakjes en rode ui. Garneer met blaadjes koriander en een paar stukjes rode peper.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
