
RECEPT cognacsaus
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
2 sjalotjes, heel fijn gesnipperd
1,5 dl kookcognac
1 pot runderfond
1 eetlepel suiker
Boter
10 gr boter
10 gr bloem
Scheutje room
Zwarte peper
Zout
Kooktijd: 20 min., voorbereidingstijd: 1 min.
Fruit de sjalotjes glazig in boter, strooi er op het laatst wat suiker over, tot deze licht karamelliseert. Kook ondertussen de fond in samen met de cognac tot 1/3, voeg daarna de sjalot toe. Kneed de 10 gram boter en 10 gram boter door elkaar. Roer dit met een garde door de saus, totdat de saus ‘hangt’. Roer er dan snel een scheutje room doorheen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.