top of page

RECEPT cognacsaus

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

2 sjalotjes, heel fijn gesnipperd

1,5 dl kookcognac

1 pot runderfond

1 eetlepel suiker

Boter

10 gr boter

10 gr bloem

Scheutje room

Zwarte peper

Zout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 20 min., voorbereidingstijd: 1 min.

Fruit de sjalotjes glazig in boter, strooi er op het laatst wat suiker over, tot deze licht karamelliseert. Kook ondertussen de fond in samen met de cognac tot 1/3, voeg daarna de sjalot toe. Kneed de 10 gram boter en 10 gram boter door elkaar. Roer dit met een garde door de saus, totdat de saus ‘hangt’. Roer er dan snel een scheutje room doorheen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page