top of page

 

RECEPT doperwtencrème met dragon, gepocheerd ei en zuurdesemtoast

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

450 gr. diepvriesdoperwten

Half bosje dragon

Roomboter 75 gr.

4 eieren

Zout

Zwarte peper

Azijn

Stuk oud

Zuurdesembrood

Olijfolie, extra vergine

8-12 dragonblaadjes (garnering)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 20 minuten, voorbereidingstijd: 10 minuten

Leg een schone theedoek klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een steelpan. Breng een grote pan water met een flinke scheut azijn tot deze net niet kookt. Verwarm de erwten met 1 eetlepel water op een zacht pitje. Pureer de erwten, en wrijf de puree door een bolzeef. Doe het in een maatbeker, de gesmolten boter erbij en met een staafmixer mixen. Ris de dragonblaadjes van de takken, doe ze bij het mengsel, nog een keer fijnmalen met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm. Snijd het brood in superdunne plakjes met een scherp mes. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, leg de plakjes erop, doe er olijfolie over en bestrooi met zout en peper,  5-10 minuten bakken. Haal ze uit de oven. Breek de eieren elk apart in een kopje, maak een draaikolk in het water door er snel in te roeren, giet het ei erin, na vier minuten met een schuimspaan eruit halen en op de schone theedoek leggen. Serveren: doe wat crème op een bord, leg het gepocheerde ei erop, bestrooi met wat zout, zet er wat plakjes geroosterd brood tegen aan, garneer met dragonblaadjes en serveer direct.

 

 

 

 

bottom of page