top of page

RECEPT gebakken eendenborst met saus met vijgen en bramen, aardappelpuree en sugar snaps

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

300 gr. sugarsnaps

4 tamme eendenborstenfilets

(NOOT: voor een groot diner, gebruik de helft,

dus 2 filets)

4 vijgen

klein bakje bramen

gevogeltefond

pot 200 ml

1 tak rozemarijn

boter (ijskoud) zes

plakjes

maizena

crème de cassis,

scheut

​

​

aardappelpuree

met knoflook, zie smaakcombinatie pagina aardappels

​

​

​

​

 

​

 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

 

 

 

 

 

 

​

 

 

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: 45 min, voorbereidingstijd: 0 min.

​

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Haal de puntjes af van 300 gr. sugar snaps. Maak aardappelpuree volgens recept.

 

Verwarm de oven voor op 160 graden.

 

Kook een pot gevogeltefond in tot 1/2 met een takje rozemarijn. Voeg een scheut crème de cassis toe. Voeg 4 in kwarten gesneden vijgen toe, kook 5-7 min. Voeg dan een handje bramen toe. Verwijder de rozemarijn. Bind de saus met maizena (eerst el oplossen in wat koud water en losroeren). Breng op smaak met zout en peper. Voeg een handje bramen toe en draai het vuur laag. Snijd 4 eendenborstfilets aan de velkant in (dicht ruitpatroon; snijd niet door de vetlaag heen), bestrooi met grove peper. Bak de eendenborstfilets aan op de velkant in een niet ingevette hete koekenpan. Bak ca. 5 minuten, tot het vet uit het vel is. Haal ze uit de pan. Leg ze in een ingevette ovenschaal met de velkant naar boven. Kook ondertussen de sugar snaps gaar en houd warm. Zet de ovenschaal 8 minuten in de oven, verwarm ze tot een kerntemperatuur van 57 graden.Haal ze uit de oven en laat de eendenborstfilets 5 minuten rusten onder aluminium folie. De kerntemperatuur is dan ca. 60 graden. Snijd de eendenborst in plakken. Bestrooi met Maldon zout.Serveer met puree, sugar snaps en saus. Garneer met een paar bramen.

​

​

 

​

 

​

​

​

​

​

​

​

​

bottom of page