
RECEPT Egyptische linzensoep met komijn, citroen en platte peterselie
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
Olie
2 uien, gesnipperd
200 gr rode linzen, gewassen
450 gr zoete aardappel, geschild,
gewassen & in stukken gesneden
1 bos platte peterselie, gewassen
3 blokjes bouillon
(groente of kip)
Sap van 3 citroenen (sap van
½ citroen voor uitserveren)
Ruime hoeveelheid water
Cayennepeper
Komijnpoeder
Zout
Peper
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 5 min.
​
Fruit de ui in wat olie glazig, voeg de zoete aardappel toe en de linzen. Snijd de peterseliestelen los, voeg ze toe samen met de bouillonblokjes, komijnpoeder en citroensap, versgemalen zwarte peper en een flinke snuf cayennepeper. Zet onder een flinke laag water (de linzen absorberen veel water, controleer regelmatig of er water bij moet). Kook totdat de linzen en aardappels gaar zijn. Verwijder de peterselie stelen. Hak de rest van de peterselie fijn. Pureer de soep met een staafmixer, proef en voeg zonodig meer van de kruiden toe, doe er wat extra citroensap in en bestrooi royaal met platte peterselie.
​
​