top of page

RECEPT gazpacho van geroosterde paprika en geroosterde knoflook

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

8 tenen knoflook, ongepeld

6 paprika’s, rood & geel

3 tomaten

½ komkommer, geschild, in stukken gesneden

1,5 snee witbrood, zonder korst

Scheutje sherry azijn

Water

Halve rode peper, fijngesneden

Half bosuitje, in fijne ringetjes gesneden

Zout

Versgemalen zwarte peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 55 min, voorbereidingstijd: 2 uur (koelen soep in koelkast)

Nodig: keukenmachine. Verwarm de oven op 200 graden. Draai de temperatuur naar 175, rooster de paprika’s, tomaten erin en de knoflooktenen (verwijder het vel niet van de knoflook) tot de paprika’s bruinen (ca. 40 minuten). Check regelmatig tussendoor of de knoflooktenen al klaar zijn (moeten lichtbruin worden). Doe de paprika’s in een kom, dek af met folie, laat afkoelen.  Verwijder het paprika- en tomatenvel en paprika zaadlijsten. Besprenkel het witbrood met sherry azijn. Doe in de keukenmachine met de komkommer, tomaat, paprika en knijp de geroosterde knoflooktenen erboven uit. Doe in een kom, verdun met water tot de gewenste dikte, breng op smaak met zout en peper. Zet tenminste twee uur in de koelkast. Serveer koud met ringetjes bosui en rode peper erover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page