
RECEPT gazpacho van geroosterde paprika en geroosterde knoflook
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
8 tenen knoflook, ongepeld
6 paprika’s, rood & geel
3 tomaten
½ komkommer, geschild, in stukken gesneden
1,5 snee witbrood, zonder korst
Scheutje sherry azijn
Water
Halve rode peper, fijngesneden
Half bosuitje, in fijne ringetjes gesneden
Zout
Versgemalen zwarte peper
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 55 min, voorbereidingstijd: 2 uur (koelen soep in koelkast)
​
Nodig: keukenmachine. Verwarm de oven op 200 graden. Draai de temperatuur naar 175, rooster de paprika’s, tomaten erin en de knoflooktenen (verwijder het vel niet van de knoflook) tot de paprika’s bruinen (ca. 40 minuten). Check regelmatig tussendoor of de knoflooktenen al klaar zijn (moeten lichtbruin worden). Doe de paprika’s in een kom, dek af met folie, laat afkoelen. Verwijder het paprika- en tomatenvel en paprika zaadlijsten. Besprenkel het witbrood met sherry azijn. Doe in de keukenmachine met de komkommer, tomaat, paprika en knijp de geroosterde knoflooktenen erboven uit. Doe in een kom, verdun met water tot de gewenste dikte, breng op smaak met zout en peper. Zet tenminste twee uur in de koelkast. Serveer koud met ringetjes bosui en rode peper erover.
​
​
​
​
​
​
​