top of page

RECEPT gebakken appels met Calvados, rozijnen en vanille ijs.
 
vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

2 grote goudreinetten, geschild, klokhuis verwijderd en in achten gesneden.

Klontje boter

Suiker

Calvados, scheutje

Rozijnen en scheutje Calvados om in te weken

Vanille ijs, bak 1/2 liter (voor 4 bolletjes ijs)

Kooktijd: 10 min, voorbereidingstijd: 3 min

 

 

Bak de goudreinetten in een koekenpan in wat boter op een middelhoog vuur. Bestrooi met een laagje suiker, laat karamelliseren. Blus met een scheutje Calvados, laat verdampen. Voeg de rozijnen toe, warm door. Bak de appels tot ze zacht beginnen te worden. Serveer met een bolletje vanille ijs.

bottom of page