top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

 

Ingrediënten

Vis

4 Noordzeetongen

Bloem

Boter

Olijfolie, vergine

Zout

Peper

 

Zuringsaus

1 bosje zuring, dikke

nerven verwijderd

100 ml visfond

1 sjalot, gesnipperd

Half glas prosecco

1,5 eetlepel crème fraîche

Boter, 25 gr.

Scheutje citroensap

Lauwwarme aardappelsalade

1 kg iets kruimige aardappels, geschild en gewassen

Olijfolie, vergine

7 takjes peterselie, fijngehakt

Bieslook, 18 sprietjes, fijngehakt

1/3 rode ui, fijngesnipperd

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 10 min.

 

Dep de Noordzeetongen droog. Zet een bord met bloem klaar, haal ze er doorheen. Schud het overtollige bloem af. Bestrooi met weinig zout en peper.

 

 

Smelt de boter, fruit de sjalot tot glazig, voeg vervolgens de visfond, citroensap en prosecco toe en reduceer tot de helft. De zuring hierin laten slinken. Pureer met een staafmixer, crème fraîche toevoegen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.  Houd warm.

Snijd de aardappels in stukken en kook gaar in gezouten water, giet af. Prak ze met een vork. Roer er de peterselie, bieslook, olijfolie, rode ui, zout en peper doorheen. Laat afkoelen tot lauwwarm. Bak ondertussen de Noordzeetong in de helft boter en helft olie.

Serveren:  leg op elk bord een Noordzeetong. Lepel er wat zuringsaus overheen. Serveer de lauwwarme aardappels naast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RECEPT gebakken Noordzeetong, zuringsaus, lauwwarme aardappelsalade

vier personen

bottom of page