Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
Vis
4 Noordzeetongen
Bloem
Boter
Olijfolie, vergine
Zout
Peper
Zuringsaus
1 bosje zuring, dikke
nerven verwijderd
100 ml visfond
1 sjalot, gesnipperd
Half glas prosecco
1,5 eetlepel crème fraîche
Boter, 25 gr.
Scheutje citroensap
​
Lauwwarme aardappelsalade
1 kg iets kruimige aardappels, geschild en gewassen
Olijfolie, vergine
7 takjes peterselie, fijngehakt
Bieslook, 18 sprietjes, fijngehakt
1/3 rode ui, fijngesnipperd
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 40 min, voorbereidingstijd: 10 min.
​
Dep de Noordzeetongen droog. Zet een bord met bloem klaar, haal ze er doorheen. Schud het overtollige bloem af. Bestrooi met weinig zout en peper.
Smelt de boter, fruit de sjalot tot glazig, voeg vervolgens de visfond, citroensap en prosecco toe en reduceer tot de helft. De zuring hierin laten slinken. Pureer met een staafmixer, crème fraîche toevoegen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Houd warm.
Snijd de aardappels in stukken en kook gaar in gezouten water, giet af. Prak ze met een vork. Roer er de peterselie, bieslook, olijfolie, rode ui, zout en peper doorheen. Laat afkoelen tot lauwwarm. Bak ondertussen de Noordzeetong in de helft boter en helft olie.
Serveren: leg op elk bord een Noordzeetong. Lepel er wat zuringsaus overheen. Serveer de lauwwarme aardappels naast.
​
​
​
​
​
​
​
