top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

4 zeebaarsfilets met vel,

per filet 175-200 gr.

200 ml. droge witte wijn

200 ml. room

1 bakje zeekraal

1,4 kg kruimige aardappels

Klontje boter

¼ bakje Boursin

6 sprietjes bieslook,

heel fijn gesneden

Melk naar smaak

Zout

Versgedraaide zwarte peper

Olie

8 plakjes ijskoude boter

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 35 min, voorbereidingstijd: 0 min.

Verwijder eventuele overgebleven graatjes uit de filets, controleer ook op overgebleven schubben op de velkant. Kook de wijn in tot de helft, voeg de room toe en draai het vuur laag, voeg heel weinig zout toe. Was de zeekraal, laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappels, was ze en snijd in stukken. Kook ze gaar en giet af. Stamp ze fijn en meng de Boursin er doorheen en een klontje boter. Doe er weinig zout in en veel versgedraaide zwarte peper en net zoveel melk tot je een romige puree hebt. Monteer de saus door er de klontjes boter 1 voor 1 doorheen te kloppen, zet het vuur laag. Niet meer laten koken.

Bak de zeebaarsfilets op de velkant in olie, bestrooi met weinig zout, tot ze bruinen en keer heel kort om. Bak de zeekraal 30-45  seconden in olie op hoog vuur. Roer de bieslook snel door de puree.
Serveren: doe wat saus op elk bord, leg wat puree op, daarbovenop zeekraal en de zeebaarsfilets.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page