top of page

RECEPT gebrande citruscarpaccio met burrata, munt en pistache

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

 

2 pompelmoes

2 sinaasappels

3-4 el citroensap

Honing, 1 ruime el.

2 burrata

Verse munt van 5 takjes, fijn gesneden,

bewaar 4 blaadjes voor de garnering

Zout

Peper

Snufje cayenne peper

Scheutje extra vergine olijfolie

Handje pistachenootjes, geschild en fijngehakt

 

 

 

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

​

​

 

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

Kooktijd: 6 min, voorbereidingstijd: 4 min.

​

 

Schil en snijd de sinaasappels en pompelmoes overdwars in plakken (dwars op de partjes) van ca. 0,6 cm. Verhit de grillpan en gril heel kort de plakken er aan 1 kant op. Maak een dressing van de munt, olijfolie, honing en citroensap, cayennepeper, zout en peper. Leg de plakken gegrilde citrus om en om op een schaal, leg de burrata in stukken gescheurd in het midden. Besprenkel met de dressing, pistachenootjes en garneer met muntblaadjes.

 

 

 

 

 

 

​

 

 

bottom of page