
RECEPT gebrande citruscarpaccio met burrata, munt en pistache
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
2 pompelmoes
2 sinaasappels
3-4 el citroensap
Honing, 1 ruime el.
2 burrata
Verse munt van 5 takjes, fijn gesneden,
bewaar 4 blaadjes voor de garnering
Zout
Peper
Snufje cayenne peper
Scheutje extra vergine olijfolie
Handje pistachenootjes, geschild en fijngehakt
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 6 min, voorbereidingstijd: 4 min.
​
Schil en snijd de sinaasappels en pompelmoes overdwars in plakken (dwars op de partjes) van ca. 0,6 cm. Verhit de grillpan en gril heel kort de plakken er aan 1 kant op. Maak een dressing van de munt, olijfolie, honing en citroensap, cayennepeper, zout en peper. Leg de plakken gegrilde citrus om en om op een schaal, leg de burrata in stukken gescheurd in het midden. Besprenkel met de dressing, pistachenootjes en garneer met muntblaadjes.
​