top of page

RECEPT gepofte

knoflooksoep

​

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

 

5 bollen knoflook

1 ½ middelgrote ui, gesnipperd

1 grote aardappel, geschild en in

blokjes gesneden

Boter

Water

1,3 liter water

175 ml room

5 jeneverbessen

2 blokjes groente- of kippenbouillon

Scheutje witte wijn

2 el fijngehakte platte peterselie of 1 tl verse tijmblaadjes

Zout

Zwarte peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

​

​

 

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

Kooktijd: 10 min, voorbereidingstijd: 50 min.

​

Verwarm de oven voor op 175 graden. Fruit de ui glazig in boter in een kookpan met dikke bodem. Doe de knoflookbollen in de oven, gaar in 35 minuten. Knijp de knoflooktenen leeg bij de gebakken ui, voeg water toe en de jeneverbessen, witte wijn, aardappel en bouillonblokjes. Kook tot de bouillon is opgelost,  pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Verwijder de jeneverbessen uit de soep met een schuimspaan. Roer de peterselie erdoorheen en serveer direct.

​

 

 

 

 

 

​

 

 

bottom of page