top of page

RECEPT gebakken knoflookgamba's, lavasolie

& hummus

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

1 zak gamba’s

rauw, ongepeld 1 kg,

ontdooid

3 tenen knoflook, in

stukjes gesneden

Olijfolie, vergine

Cayennepeper

Halve bos lavas (ca. 90 gr)

50 ml zonnebloemolie

Kwart citroen

Zout

1 bakje hummus

Garnering: tuinkers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: ontdooitijd gamba's (4-8 uur)

Nodig: passeerdoek/kaasdoek.

Was de lavas. Zet een pan met water op, kook tot ca. 80 graden. Doop de lavas er kort in, laat uitlekken en kort afkoelen. Wring het water eruit. Zet de zonnebloemolie op, verwarm tot 80 graden.  Snijd de lavas in stukken. Verwarm deze kort in de olie. Pureer de lavas in de olie met een staafmixer. Zeef de lavasolie in een bolzeef met passeerdoek erin. Zet apart. Verwijder het darmkanaal van de gamba’s. Verhit olijfolie in 3 koekenpannen en bak de knoflook erin tot ze bruinen. Haal ze uit de olie met een schuimspaan. Bak op hoog vuur de gamba’s in de olie tot ze knalroze kleuren. Bestrooi met zout en weinig cayennepeper, besprenkel met wat citroen.
Serveren: doe op elk bordje wat hummus, leg er de gamba’s op, druppel er wat lavasolie omheen, garneer met de tuinkers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page