
RECEPT knolselderijsoep met truffel
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
Half teentje knoflook
1 grote knolselderij, geschild en in blokjes gesneden (ca. 3*3 cm)
1 grote ui, gesnipperd
1 grote aardappel, geschild en in
blokjes gesneden
Boter
Water
150 ml room
half laurierblaadje
1 pot kippenfond (of groentebouillon)
4 koffielepels truffeltapenade (potje) of
1 diepvriestruffel, ontdooid en geschaafd (groothandel)
Zout
Zwarte peper
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 15-20 min, voorbereidingstijd: 10 min.
​
Fruit de ui glazig in boter in een kookpan met dikke bodem, fruit de knoflook even mee. Doe de knolselderij en aardappel erbij, de kippenfond, voeg water toe totdat de knolselderij onderstaat en het laurierblaadje, verwijder de laatste na 4 min koken. Als de knolselderij gaar is, soep pureren met een staafmixer. Voeg de room toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Serveer de soep in borden, doe op elk bord soep een koffielepel truffeltapenade of schaaf er de truffel eroverheen.
​
​