top of page

RECEPT lichtgebonden

aspergesoep

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Schillen en afsnijdsels van 1,4 kg asperges,

7 gekookte asperges daarvan apart houden en in stukjes snijden

Kookvocht waarin de asperges zijn gekookt

(ca. 1,2 liter water)

2 grote kruimige aardappels,

geschild en gewassen gekookt en in stukjes gesneden

2 eetlepels room

3  blokjes kippenbouillon

(of groentebouillon voor vegetarische

variant)

20. gr. boter

20 gr. bloem

Optie: Pata Negra ham,

klein gesneden en krokant gebakken

Krulpeterselie, 6 takjes,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 15 min.

Voor het lekkerste resultaat: eerst een keer asperges eten en met het kookvocht soep maken, als volgt: asperges bereiden en samen met de schillen koken, 7 asperges apart houden na het koken. Asperges eruit vissen (en opeten met ei, aardappels, etc). Kookvocht zeven en opvangen in een andere pan. Voeg 5 in stukjes gesneden gekookte asperges toe (houd de kopjes apart) aan het gezeefde kookvocht, pureer met een staafmixer. Kook ook verkruimelde bouillonblokjes mee en de gekookte aardappels mee  tot ze uit elkaar vallen, pureer nog een keer. Maak beurre manié door de bloem en de boter door elkaar te kneden. Voeg toe aan de soep, roer met een garde, laat even koken, de soep gaat iets indikken.  Voeg nog twee in kleine stukjes gesneden gekookte asperges toe en de apart gehouden kopjes. Draai het vuur uit en wacht tot de soep niet meer bubbelt. Klop er heel snel de room doorheen, op smaak brengen met zout en peper en serveer direct. Serveren met fijngesneden peterselie, evt. pata negra of  croutons.

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page