top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

 

Ingrediënten

​

2,5 sjalotjes, gesnipperd

1 kleine aardappel, in stukjes

gesneden en gewassen

wit van 1/3 dunne prei, gewassen en in

dunne ringen gesneden

0,4 l room

4 dl witte wijn

20 oesters

Zout

Peper

1,5 dl visfond

Boter

Groene tabasco

Handje zeekraal, iets kleiner gesneden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 3 min.

 

Maak de oesters open. Snijd de oesters los. Giet het oester vocht door een zeefje met een passeerdoek, zodat eventueel gruis wordt opgevangen. Zet de oesters apart. Fruit de sjalotjes in boter in een pan met dikke bodem. Stoof de prei in een ruime hoeveelheid boter in een pan met een deksel erop (op sudderplaatje) tot heel zacht. Doe de prei bij de sjalot. Voeg de witte wijn toe en de aardappelstukjes, kook in tot de helft. Voeg  de visfond toe en het oestervocht. Kook zachtjes tot de aardappels gaar zijn, voeg de room toe, verwarm, maar laat niet meer koken. Roerbak de zeekraal heel kort in wat boter. Voeg de oesters toe aan de soep. Verwarm heel kort. Pureer. Breng op smaak met 1 druppel groene tabasco, zwarte peper en zo nodig heel weinig zout.  Serveer direct en verdeel er wat zeekraal overheen.

​

​

​

​

 

​

 

​

 

​

​

​

​

​

​

​

​

 

​

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

 

​

​

​

RECEPT

oestersoep

​

vier personen

bottom of page