top of page

RECEPT oosterse gegrilde diamanthaas met miso, sesam & sherry met frisse, zoetzure salade van komkommer en waterkers

 

​

 

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

2 grote stukken diamanthaas

2 komkommers, zaadlijst verwijderd,

In de lengte halveren en

in stukjes snijden

1 zak waterkers

Zout

Azijn, 75 cl.

3 eetlepels water

Halve rode peper, fijngesneden

2 eetlepels suiker

2 eetlepels sesamolie

1  bosui, in schuine kleine stukjes gesneden

1 eetlepel sesamzaad, geroosterd

Marinade vlees

Sherry, 100 ml

2 el. donkere miso

Halve cm gember, geschild en in

stukjes gesneden

Sesamolie, 2 el.

2 tenen knoflook, geplet

Zout

Versgemalen zwarte peper

 

​

​

 

​

​

​

​

​

​

​

​

 

 

​

 

 

​

​

 

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

Kooktijd: 10 min., voorbereidingstijd: 2 uur.

​

Meng de sherry, gember, miso, sesamolie en knoflook. Doe in een kom en meng met de diamanthaas. Zet afgedekt in de koeling 1,5 uur weg. Breng ondertussen de azijn met water aan de kook, los de suiker erin op. Laat beetje afkoelen en giet over de gesneden komkommer en meng met rode peper, de bosui, sesamzaad en een snufje zout. Zet in de koeling 1 uur weg. Haal de diamanthaas een half uur voor het grillen uit de koeling. Zeef en kook de marinade van de diamanthaas in tot stroperige dikte. Zet weg.

Meng de komkommersalade met waterkers. Grill de diamanthaas tot rare of medium rare. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.  Bestrooi met zout en peper, snijd in plakken, lepel stroopje eroverheen. Serveren met komkommer/waterkerssalade.

 

​

 

 

 

 

 

 

 

​

 

bottom of page