RECEPT oosterse gegrilde diamanthaas met miso, sesam & sherry met frisse, zoetzure salade van komkommer en waterkers
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
2 grote stukken diamanthaas
2 komkommers, zaadlijst verwijderd,
In de lengte halveren en
in stukjes snijden
1 zak waterkers
Zout
Azijn, 75 cl.
3 eetlepels water
Halve rode peper, fijngesneden
2 eetlepels suiker
2 eetlepels sesamolie
1 bosui, in schuine kleine stukjes gesneden
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
Marinade vlees
Sherry, 100 ml
2 el. donkere miso
Halve cm gember, geschild en in
stukjes gesneden
Sesamolie, 2 el.
2 tenen knoflook, geplet
Zout
Versgemalen zwarte peper
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 10 min., voorbereidingstijd: 2 uur.
​
Meng de sherry, gember, miso, sesamolie en knoflook. Doe in een kom en meng met de diamanthaas. Zet afgedekt in de koeling 1,5 uur weg. Breng ondertussen de azijn met water aan de kook, los de suiker erin op. Laat beetje afkoelen en giet over de gesneden komkommer en meng met rode peper, de bosui, sesamzaad en een snufje zout. Zet in de koeling 1 uur weg. Haal de diamanthaas een half uur voor het grillen uit de koeling. Zeef en kook de marinade van de diamanthaas in tot stroperige dikte. Zet weg.
Meng de komkommersalade met waterkers. Grill de diamanthaas tot rare of medium rare. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bestrooi met zout en peper, snijd in plakken, lepel stroopje eroverheen. Serveren met komkommer/waterkerssalade.
​
​