top of page

RECEPT ossenstaartsoep

 

 

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

1 ½  tl tomatenpuree

1 laurierblaadje

800 gr. ossenstaart,

In stukken gehakt

(vraag de slager het

voor je te doen)

5 jeneverbessen

2 tenen knoflook, ontveld

5 zwarte peperkorrels

2 uien, grof gesneden

2 stelen bleekselderij,

gewassen en gesneden

1 winterpeen, geschild,

gewassen en in stukken

gesneden

1 pot kalfsfond

3 blokjes runderbouillon

Water

Boter

Zout

Peper

Sherry, 4,5 dl.

10 gr. bloem

10 gr. boter

5 takjes peterselie, fijngehakt

Variatietip:

16 stuks ravioli gevuld met

ricotta meekoken laatste

 paar minuten

(ongebonden versie soep)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: vier uur (plus 1-2 uur voor afkoelen soep), voorbereidingstijd: 5 min.

Nodig: snelkookpan

 

Stap 1:

Bestrooi de ossenstaart met zout en peper, bruin de ossenstaart aan alle zijden in boter in een braadpan. Zet ondertussen de ui, peen, bleekselderij en knoflook aan in boter in de snelkookpan. Voeg de ossenstaart eraan toe met het bakvet, de kruiden, kalfsfond, runderbouillonblokjes, tomatenpuree,  3. dl. sherry en 6 dl. water. Zet de snelkookpan op de hoogste stand (2), 3 uur laten koken.  Laten afkoelen, in de koelkast zetten of een aantal uren laten afkoelen op het aanrecht.

Stap 2. Schep het vet van de soep, gooi weg. Verhit de soep. Giet de soep door een fijne zeef in een tweede pan, zet de soep op een laag pitje. Pluk de ossenstaart van het bot of trek uit elkaar met 2 vorken. Gooi de stukken vet weg. Kook de soep even op met de rest van de sherry, voeg zo nodig wat extra water toe. Bind de soep door boter en bloem door elkaar te kneden. Roer door de soep met een garde, laat wat inbinden. Voeg de stukjes ossenstaart toe aan de soep. Proef en breng op smaak met wat extra sherry, indien nodig. Bestrooi met peterselie en serveer direct.

 

 

 

 

 

 

bottom of page