RECEPT romige tortiglioni met walnoot & paddestoelen
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
400 gr. tortiglioni
250 gr. paddestoelen (naar keuze kastanje champignons,
shi take of cantharellen)
200 gr. walnoten, gepeld
100 ml. room
1 teentje knoflook, fijngehakt
Olijfolie, vergine
1 sjalot, gesnipperd
1/2 glas witte wijn
1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
Zout
Zwarte peper, versgemalen
Parmezaanse kaas naar smaak, geraspt
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 4 min.
​
Nodig: keukenmachine (alternatief: vijzel)
​
Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook, zout het water. Fruit ondertussen de sjalot in wat olie en kort de knoflook (mag niet donker worden). Doe de walnoten in de keukenmachine, draai fijn, voeg de room toe en wat olijfolie tot er een smeuïge massa ontstaat. Bak de paddestoelen op hoog vuur in een andere koekenpan, voeg toe aan het sjalotmengsel, voeg ook het walnoot room- mengsel toe en een de wijn, warm even goed door. Giet de tortiglioni af, bewaar 1 eetlepel kookvocht, voeg toe aan de saus, breng op smaak met zout en peper. Roer de saus door de tortiglioni met de peterselie. Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer direct.
​