top of page

RECEPT romige tortiglioni met walnoot & paddestoelen

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

400 gr. tortiglioni

250 gr. paddestoelen (naar keuze kastanje champignons,

shi take of cantharellen)

200 gr. walnoten, gepeld

100 ml. room

1 teentje knoflook, fijngehakt

Olijfolie, vergine

1 sjalot, gesnipperd

1/2 glas witte wijn

1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt

Zout

Zwarte peper, versgemalen

Parmezaanse kaas naar smaak, geraspt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 4 min.

Nodig: keukenmachine (alternatief: vijzel)

Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook, zout het water. Fruit ondertussen de sjalot in wat olie en kort de knoflook (mag niet donker worden).  Doe de walnoten in de keukenmachine, draai fijn, voeg de room toe en wat olijfolie tot er een smeuïge massa ontstaat. Bak de paddestoelen op hoog vuur in een andere koekenpan, voeg toe aan het sjalotmengsel, voeg ook het walnoot room- mengsel toe en een de wijn,  warm even goed door. Giet de tortiglioni af, bewaar 1 eetlepel kookvocht, voeg toe aan de saus, breng op smaak met zout en peper. Roer de saus door de tortiglioni met de peterselie. Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer direct.

 

 

 

bottom of page