top of page

RECEPT penne met pistache pesto & cherry tomaatjes

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

400 gr. penne

Gepelde pistachenootjes, 175 gr., paarse schilletje verwijderd

Olijfolie extra vergine (tenminste 125 ml)

1 teentje knoflook, ontveld

150 gr. cherry tomaatjes, gehalveerd

Schil van ½ citroen, geraspt

¼ rode peper, zonder pitjes

6 blaadjes basilicum

20 gr. geraspte Parmezaanse kaas (voor de pesto)

20. gr. geraspte Pecorino (voor de pesto)

geraspte Parmezaanse kaas naar smaak (voor het bestrooien voor de pasta)

15 gr. fijngehakte pistachenootjes (voor het bestrooien van de pasta)

Zout

Peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 5-10 min.

Nodig: keukenmachine (alternatief: vijzel)

Breng een pan met ruim water aan de kook, zout het water. Doe de pistachenootjes met de basilicum, olijfolie, knoflook, citroenschil, rode peper, Parmezaanse kaas en pecorino in de keukenmachine. Draai tot een fijne pesto. Voeg zonodig meer olijfolie toe, tot er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig vanwege het zout op de pistachenootjes).  Kook de penne. Bak ondertussen kort de tomaatjes in olijfolie, bestrooi met versgemalen peper. Zet weg. Giet de penne af als ze gaar zijn, reserveer een paar eetlepels kookwater. Meng de pesto met de penne, voeg 1-2 eetlepels kookwater toe, meng als laatste de tomaatjes erdoor. Serveer direct met geraspte Parmezaan naar smaak en de fijngehakte pistachenootjes.

 

 

 

bottom of page