RECEPT penne met pistache pesto & cherry tomaatjes
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
400 gr. penne
Gepelde pistachenootjes, 175 gr., paarse schilletje verwijderd
Olijfolie extra vergine (tenminste 125 ml)
1 teentje knoflook, ontveld
150 gr. cherry tomaatjes, gehalveerd
Schil van ½ citroen, geraspt
¼ rode peper, zonder pitjes
6 blaadjes basilicum
20 gr. geraspte Parmezaanse kaas (voor de pesto)
20. gr. geraspte Pecorino (voor de pesto)
geraspte Parmezaanse kaas naar smaak (voor het bestrooien voor de pasta)
15 gr. fijngehakte pistachenootjes (voor het bestrooien van de pasta)
Zout
Peper
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 5-10 min.
​
Nodig: keukenmachine (alternatief: vijzel)
​
Breng een pan met ruim water aan de kook, zout het water. Doe de pistachenootjes met de basilicum, olijfolie, knoflook, citroenschil, rode peper, Parmezaanse kaas en pecorino in de keukenmachine. Draai tot een fijne pesto. Voeg zonodig meer olijfolie toe, tot er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig vanwege het zout op de pistachenootjes). Kook de penne. Bak ondertussen kort de tomaatjes in olijfolie, bestrooi met versgemalen peper. Zet weg. Giet de penne af als ze gaar zijn, reserveer een paar eetlepels kookwater. Meng de pesto met de penne, voeg 1-2 eetlepels kookwater toe, meng als laatste de tomaatjes erdoor. Serveer direct met geraspte Parmezaan naar smaak en de fijngehakte pistachenootjes.
​