top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

 

Ingrediënten

​

​

400 gr. penne

400 gr. gamba’s, ontdooid

(of: iets langer bakken

als je geen tijd hebt om te ontdooien,

voor het bakken droogdeppen)

75 gr. rucola, gewassen

1 teentje knoflook

3/4 rode peper, fijngehakt

Olijfolie, vergine

1 ui, gesnipperd

1 blik gepelde tomaten

Zout

Zwarte peper, versgemalen

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 4 min.

​

 

Nodig: staafmixer

 

Breng in een grote pan ruim water aan de kook, zout het water. Fruit ondertussen de ui in olie met de rode peper in een steelpan met dikke bodem, voeg de gepelde tomaten toe, pureer met de staafmixer, breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de penne tot ze gaar zijn. Bak na ca. 10 minuten de gamba’s in olie, bestrooi met zout en pers er een teentje knoflook boven uit (knoflook niet donker laten worden), de gamba’s zijn gaar als ze roze verkleuren. Giet de penne af, roer de tomatensaus erdoorheen. Verdeel rucola over de borden, doe de penne erop en leg de gebakken gamba’s erop. Serveer direct.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

​

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

 

​

​

​

RECEPT penne met tomatensaus, gamba's en rucola

​

vier personen

bottom of page