Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
400 gr. penne
400 gr. gamba’s, ontdooid
(of: iets langer bakken
als je geen tijd hebt om te ontdooien,
voor het bakken droogdeppen)
75 gr. rucola, gewassen
1 teentje knoflook
3/4 rode peper, fijngehakt
Olijfolie, vergine
1 ui, gesnipperd
1 blik gepelde tomaten
Zout
Zwarte peper, versgemalen
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 4 min.
​
Nodig: staafmixer
Breng in een grote pan ruim water aan de kook, zout het water. Fruit ondertussen de ui in olie met de rode peper in een steelpan met dikke bodem, voeg de gepelde tomaten toe, pureer met de staafmixer, breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de penne tot ze gaar zijn. Bak na ca. 10 minuten de gamba’s in olie, bestrooi met zout en pers er een teentje knoflook boven uit (knoflook niet donker laten worden), de gamba’s zijn gaar als ze roze verkleuren. Giet de penne af, roer de tomatensaus erdoorheen. Verdeel rucola over de borden, doe de penne erop en leg de gebakken gamba’s erop. Serveer direct.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​