
RECEPT penne met pesto van Oostindische kers, gerookte amandelen, pecorino & Parmezaan
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
400 gr. penne
15 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
Oostindische kers (blad, geen stelen), gewassen en gesneden,
60-70 gr.
15 gr. pecorino, geraspt
1 handje gerookte amandelen
2 tenen knoflook, uitgeperst
1/3 rode peper
Olijfolie extra vergine
Zwarte peper
Zout
Parmezaanse kaas naar smaak, geraspt
(voor het bestrooien van de spaghetti)
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 25 min, voorbereidingstijd: 2 min.
​
Nodig: keukenmachine (alternatief: vijzel)
​
Breng in een grote pan een flinke hoeveelheid water aan de kook, zout het water. Verwarm olijfolie in een koekenpan, bak kort de knoflook erin (niet donker laten worden) en direct ook de Oostindische kers kort bakken. Doe het mengsel met de olie in de keukenmachine, voeg de gerookte amandelen toe, de rode peper, de geraspte Parmezaan en pecorino, een (hele) flinke scheut olijfolie en draai tot een smeuïge pesto. Voeg zonodig extra olijfolie toe. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Kook de penne gaar. Houd 1 eetlepel kookwater apart. Meng de penne met de pesto en de eetlepel kookwater. Serveer direct en bestrooi met wat Parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper.
​