top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

 

Ingrediënten

​

 

1,2 kg kruimige aardappels,

geschild en gewassen

750 gr. raapsteeltjes, gewassen

Zonnebloemolie

10 gr. gezouten kappertjes,

afgespoeld en drooggedept

Melk

Boter

Zout

Peper

2 teentjes knoflook, ontveld

4 moten zalm, zonder huid

Room, flinke scheut

Groene mosterd 2 tl.

Pistachenootjes, 30 gr.,

fijngehakt

 

 

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: 30 min, voorbereidingstijd: 7 min.

​​

Zet de oven aan op grillstand. Vet een ovenschaal in met olie. Snijd de aardappels in helften, kook ze gaar samen met de knoflook.  Bestrooi de zalm met zout en peper, bestrijk met mosterd en verdeel de pistachenootjes erover.  Verhit een drie cm hoge laag olie. Frituur de kappertjes er kort in. Verwijder met schuimspaan, laat uitlekken op keukenpapier. Gril de zalmmoten in ca. 5 minuten in de oven.  Stamp de aardappels samen met de room, melk, boter, zout en peper naar smaak tot een smeuïge puree. Meng de raapsteeltjes en de kappertjes. door de puree. Serveren: doe op elk bord puree, leg er een zalmmoot op.

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

 

​

​

​

RECEPT raapsteeltjes stamppot met knoflook en gefrituurde kappertjes, gegrilde zalm met groene mosterd en pistachekruim

​

vier personen

bottom of page