RECEPT rabarber, citroenmascarpone en cantuccini kruim
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
Citroenmascarpone
250 gr. mascarpone
30 gr. poedersuiker
30 gr. witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
rasp van 1 grote citroen
1,5 dl. slagroom
3 eetlepels citroensap
Rabarber
350 gr. rabarber
6 el. kristalsuiker
Cantuccini kruim
80 gr. cantuccini koekjes,
verkruimd
​
​
​
​
Kooktijd: 20 min., voorbereidingstijd: -
​
Snijd de rabarber in stukken, kook het in een klein laagje water tot de rarbarber zacht is met de suiker in ca. 10 minuten. Laat de pan afkoelen in een grotere pan met koud water.
Rasp de schil van de hele citroen. Klop de slagroom op met de poedersuiker tot yoghurtdikte. Roer in een andere beslagkom de geraspte citroenschil, het citroensap, de basterdsuiker en de vanillesuiker door de mascarpone. Vouw vervolgens de slagroom door de mascarpone.
Serveren: verdeel de rabarber en daarbovenop de citroenmascarpone over 4 kommen of glazen, doe er het cantuccinikruim over en serveer direct.
​