top of page

RECEPT ravioli met artisjok, munt en aardappel

​

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

4 middelgrote eieren

Snufje zout

½ eetlepel water

400 gr. bloem (type 00)

4 artisjokken

Olijfolie, extra vergine

3 middelgrote kruimige aardappelen

10 takjes munt, blaadjes

Halve tl. citroenrasp

fijngehakt

2 tenen knoflook,

In grove stukjes gesneden

Parmezaanse kaas, 75 gr.

8-12 muntblaadjes (garnering)

 

 

 

 

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

​

 

 

 

​

 

​

 

 

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: 1 uur en 5 min, voorbereidingstijd: 35 min.

​

Nodig: Nodig: pastamachine, plastic folie, 1 ravioli mal  (ijzeren vorm met ca. 12 raviolivormen) en kleine deegroller (of een raviolisteker), staafmixer.

Breng een grote pan met water aan de kook met wat zout, kook de artisjokken erin gaar.  Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Verwijder de blaadjes (houd apart, de binnenkant van de blaadjes kun je opeten met citroensap en extra vergine olijfolie) en ook het hooi. Snijd de artisjokharten. Fruit de knoflook heel kort in olie. Schil de aardappels was en snijd ze, kook gaar in gezouten water. Maal de artisjokharten, aardappels, citroenrasp en knoflook met een klein scheutje olijfolie, zout en peper tot een stevige massa.  Zet weg in de koelkast.

 

 

Met een raviolivorm werkt het het beste en het snelste. De ravioli komen er mooier uit dan met een raviolisteker. 

Kneed de bloem met een snuf zout en het water met de eieren met de keukenmachine. Of met de hand: maak dan een berg bloem waarin je een kuiltje maakt waarin je de eieren doet. Meng de eieren met de bloem door steeds van de randen van het kuiltje wat bloem mee te nemen. Kneed door tot er een elastische deegbal ontstaat. Is het te droog, dan nog een theelepel water toevoegen en opnieuw kneden. In folie verpakken en een half uur in  de koelkast laten rusten.

Daarna in 4 stukken verdelen. In de pastamachine op de laagste stand doen, de plak in 3-en vouwen en een kwartslag draaien, weer uitdraaien. Dan steeds een stand verhogen tot stand 7.

Snijd 2 stukken pastavel uit die iets langer en breder zijn dan de raviolivorm. BELANGRIJK: bebloem de vorm!

​Leg 1 stuk pastavel in de raviolivorm. Druk elk raviolivormpje aan met een propje keukenpapier. Doe er vulling in. Leg het andere pastavel erop. Rol er stevig overheen met de deegroller. Haal de 12 ravioli los uit de vorm. Herhaal. Kook ze in een aantal minuten in ruim gezouten water gaar.

Serveren: serveer de ravioli met wat extra vergine olijfolie eroverheen en wat geraspte Parmezaanse kaas, garneer met een paar blaadjes munt.

​

 

​

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

 

 

 

 

​

 

​

 

​

​

​

​

​

bottom of page