top of page

RECEPT rode wijnsaus met tijm

​

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

200 ml goede rode wijn

1 ½ pot runderfond

6-7 takjes verse tijm

2 sjalotten, in stukken gehakt

6 zwarte peper korrels

1 laurierblaadje

4 jeneverbessen

Jus van braadstuk

Boter

8 plakjes ijskoude boter (monteren saus)

Geriste tijmblaadjes van 2 takjes tijm

Zwarte peper

Zout

 

 

 

 

 

 

​

 

 

​

 

​

​

Kooktijd: 45 min., voorbereidingstijd: 2 min.

​

Zet de sjalotten aan in boter in een steelpan met dikke bodem. Kook de wijn en fond in tot een derde op een laag vuur samen met de sjalotten, de takjes tijm, peperkorrels, laurierblaadje en jeneverbessen. Zeef de saus. Voeg de jus toe.  Monteer de saus door de ijskoude klontjes boter een voor een door de saus te kloppen met een garde. Voeg de geriste tijm toe.  Breng op smaak met wat extra zout en versgemalen zwarte peper. Laat niet meer koken en serveer direct.

​

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

bottom of page