RECEPT roergebakken snijbiet,
gepocheerd ei
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
4 verse eieren
Zout
Peper
Azijn
1 kg snijbiet
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
Olijfolie, vergine
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 15 minuten, voorbereidingstijd: 0 minuten
​
​Verhit een grote pan met water met een flinke scheut azijn tot deze net niet kookt. Leg een schone theedoek klaar. Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit. Was en snijd de snijbiet in stukken, houd de stukken steel apart. Bak de stukjes steel eerst samen met de sjalot en voeg daarna de knoflook toe, kort meebakken. Daarna de rest van de snijbiet, op smaak brengen met zout en peper. Breek de eieren elk apart in een kopje, maak een draaikolk in het water door er snel in te roeren, giet het ei erin, na vier minuten met een schuimspaan eruit halen en op de schone theedoek leggen. Serveren: leg wat snijbiet op elk bord, daarop een gepocheerd ei, bestrooi met wat zout, en serveer direct.
​
​
​