top of page

RECEPT salade met cavolo nero, geroosterde kikkererwten, appel, avocado en walnoten met pittige dressing

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

 

2 bossen palmkool, gewassen, nerven verwijderd, in reepjes gesneden

1 avocado, zonder schil, in stukjes gesneden

1 blik kikkererwten, uitgelekt

2 dikke sneden oud brood, in grove croutons gesneden

chilipeper

olijfolie

komijnpoeder

zout

peper

2 Elstar appels, klokhuis verwijderd, in plakjes gesneden

1 bakje walnoten, in stukjes gehakt

​

Dressing

Extra vergine olijfolie

citroensap v. ca. halve citroen

1 teen knoflook, uitgeperst

Honing, 1 el

Zout

Peper

​

​

 

​

 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

​

 

 

 

 

 

 

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

​

​

 

​

 

​

 

​

​

 

​

 

​

​

 

Kooktijd: 10 min, voorbereidingstijd: 40 min.

​

​

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek 2 bakblikken met bakpapier. Dep de kikkererwten goed droog (essentieel om ze goed knapperig te krijgen). Meng de olijfolie met de kruiden en roer door de kikkererwten in een kom. Zet weg. Meng nog wat olijfolie en kruiden met de stukken brood, verspreid deze over een bakblik..

​

Maak een dressing door alle dressing ingrediënten te mengen. 

​

Spreid de kikkererwten uit over het bakblik, rooster ze 20 min. Schuif na 10 min. het bakblik met de croutons in de oven. Schep 10 min. later de croutons en de kikkererwten om en laat nog 10 min. roosteren.

​

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de salade en meng de dressing erdoorheen.  Proef de kikkererwten of ze goed knapperig zijn, zo nodig nog 5-10 min. langer in de oven laten (goed checken of ze niet verbranden).

​

Meng de kikkererwten en de croutons door de salade en serveer direct.

 

​​

 

 

 

 

 

 

​

 

 

bottom of page