RECEPT salade met chipotle pulled chicken, avocado & zwarte bonen
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
1 grote krop romaine sla, gewassen
1 rijpe avocado
1 pot chipotle (Morena)
2 kippenbouillon blokjes
300 gr. kipfilet
1 tl mayonaise
1 tl volle yoghurt
400 gr. zwarte bonen (uit blik)
olijfolie
azijn
1 ui, gesnipperd
cayennepeper
zout
versgemalen zwarte
peper
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 5 min.
​
​
Zet een pan met 1 l. water op met 2 kipbouillon blokjes. Doe er in de lengte gehalveerde kipfilet in. Kook in ca. 10 min. gaar (Tip: bewaar de bouillon in de vriezer voor soep of basis voor sauzen).
Haal de kipfilet eruit, laat afkoelen.
Fruit het uitje glazig, doe er 3 el. chipotlepeper​ uit pot (La Morena) bij, een snufje cayennepeper de zwarte bonen (uit blik).
Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken met het chipotlemengsel.
Snijd de romaine sla, was, laat uitlekken en meng met olijfolie, mayonaise, volle yoghurt en azijn, zout en peper.
Ontpit 1 avocado, schil en snijd in stukjes.
Meng de sla met de avocado. Verdeel over vier borden. Verdeel de pulled chicken erover.
​
​
​
​
​
​
​
​