top of page

RECEPT salade met chipotle pulled chicken, avocado & zwarte bonen

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

​

1 grote krop romaine sla, gewassen

1 rijpe avocado

1 pot chipotle (Morena)

2 kippenbouillon blokjes

300 gr. kipfilet

1 tl mayonaise

1 tl volle yoghurt

400 gr. zwarte bonen (uit blik)

olijfolie

azijn

1 ui, gesnipperd

cayennepeper

zout

versgemalen zwarte

peper

 

 

 

​

 

 

​

 

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

 

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 5 min.

​

​

Zet een pan met 1 l. water op met 2 kipbouillon blokjes. Doe er in de lengte gehalveerde kipfilet in. Kook in ca. 10 min. gaar (Tip: bewaar de bouillon in de vriezer voor soep of basis voor sauzen).

Haal de kipfilet eruit, laat afkoelen.

Fruit het  uitje glazig, doe er 3 el. chipotlepeper​ uit pot (La Morena) bij, een snufje cayennepeper de zwarte bonen (uit blik).

Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken met het chipotlemengsel.

Snijd de romaine sla, was, laat uitlekken en meng met olijfolie, mayonaise, volle yoghurt en azijn, zout en peper.

Ontpit 1 avocado, schil en snijd in stukjes.

Meng de sla met de avocado. Verdeel over vier borden. Verdeel de pulled chicken erover.

​

 

​

 

​

 

​

 

​

​

​

 

​

 

​

bottom of page