top of page

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

 

Ingrediënten

2 zakken ongepelde

grote diepvriesgarnalen à 450 gr. (gebruik voor een lunchgerecht een halve zak minder)

2 zakken rucola

4 tenen knoflook

8 takjes krulpeterselie,

fijngehakt

2 rode pepers

2 avocado’s

2 bakjes cherry tomaatjes aan tak

Versgemalen zwarte peper

Extra vergine olijfolie

Vergine olijfolie (bakken)

Zout

Balsamico azijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 10 min, voorbereidingstijd: 20 min. (of 4-6 uur, afhankelijk van gekozen ontdooimethode garnalen)

Laat de garnalen 4-6 uur ontdooien in de koelkast of 20 minuten in een bak onder stromend koud water. Dep ze heel goed droog met keukenpapier. Verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers heel fijn. Snijd de avocado’s in stukjes en de cherry tomaatjes doormidden. Was de rucola. Doe de avocado, tomaatjes en rucola in een kom, bestrooi met versgemalen peper, olijfolie extra vergine en balsamico azijn. Bak de garnalen in vergine olijfolie met rode peper erin op hoog vuur in verschillende koekenpannen, pers de knoflook erboven uit en bestrooi met zout en fijngehakte peterselie, zodra ze roze kleuren aan beide kanten zijn ze klaar. Serveren: verdeel de salade over 4 borden en de gebakken reuzegarnalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RECEPT maaltijdsalade met rucola, knoflookgarnalen, cherry tomaatjes en avocado

vier personen

bottom of page