
RECEPT sandwich met artisjokkenmousse & basilicum, tomaat, krokant gebakken pancetta
​
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
Voorgerecht
​
1 blik artisjokken
1 basilicum plant,
alle blaadjes
Olijfolie extra vergine, 1
literfles
Pancetta, 8 plakjes
2 tomaten
Zout
Peper
1 teentje knoflook,
ontveld
Vers brood, in grove plakken gesneden
​
​
​
​
​
​
Kooktijd:15 min, voorbereidingstijd: 0 min.
​
Bak de pancetta langzaam uit. Giet de artisjokken af. Doe ze in een maatbeker, voeg flink wat olijfolie toe (veel meer dan je van tevoren denkt!), alle basilicum en de knoflook. Pureer met een staafmixer. Blijf proeven tussendoor, blijf olie toevoegen totdat de mousse goed glad is. Voeg zout en peper toe naar smaak. Snijd de tomaten in plakken. Serveer het brood met een laagje artisjokkenmousse, pancetta en een paar plakjes tomaat, herhaal en snijd schuin in 2 helften.
​
​