top of page

RECEPT sandwich met artisjokkenmousse & basilicum, tomaat, krokant gebakken pancetta

​

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

Voorgerecht

​

1 blik artisjokken

1 basilicum plant,

alle blaadjes

Olijfolie extra vergine, 1

literfles

Pancetta, 8 plakjes

2 tomaten

Zout

Peper

1 teentje knoflook,

ontveld

Vers brood, in grove plakken gesneden

​

​

​

 

​

 

​

​

 

Kooktijd:15 min, voorbereidingstijd: 0 min.

 

​

Bak de pancetta langzaam uit. Giet de artisjokken af. Doe ze in een maatbeker, voeg flink wat olijfolie toe (veel meer dan je van tevoren denkt!), alle basilicum en de knoflook. Pureer met een staafmixer. Blijf proeven tussendoor, blijf olie toevoegen totdat de mousse goed glad is. Voeg zout en peper toe naar smaak.  Snijd de tomaten in plakken. Serveer het brood met een laagje artisjokkenmousse, pancetta en een paar plakjes tomaat, herhaal en snijd schuin in 2 helften.

​

​

​

​

bottom of page