top of page

RECEPT 'deconstructed'
shakshuka met aubergine, avocado, tomaat en gepocheerde
eieren

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

4 eieren

2 avocado's

karwijzaad

gemalen komijn

gemalen gedroogde chilipeper

paprikapoeder

5 tomaten

2 aubergines zuurdesembrood 4 sneden

Azijn

Olijfolie

zout

versgemalen zwarte peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kooktijd: 5 min, voorbereidingstijd: 10 min.

Snijd de aubergines en tomaten in blokjes. Tik de schalen van de eieren 1 voor 1 kapot en doe de eieren elk in een apart bakje. Zet weg. Zet ondertussen een grote pan met water op met een scheut azijn. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Rooster vier sneden zuurdesembrood. Snijd de avocado's in dunne plakjes. Bak de aubergines in olijfolie op hoog vuur tot ze bruinen met zout, peper, karwijzaad, gemalen komijn, chilipeper en een flinke hoeveelheid paprikapoeder. Voeg daarna de tomaatblokjes toe, bak even op hoog vuur en draai het vuur laag.

Maak een draaikolk in het water en laat de eieren er 1 voor 1 inglijden. Pocheer ze (ruim) 3 minuten. Vlak daarvoor het geroosterde brood nog even kort roosteren. Leg op elk stuk brood wat auberginemengsel, daarop plakjes avocado. Daarop een gepocheerd ei. Bestrooi met zout en serveer direct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page