RECEPT 'deconstructed'
shakshuka met aubergine, avocado, tomaat en gepocheerde
eieren
vier personen
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
4 eieren
2 avocado's
karwijzaad
gemalen komijn
gemalen gedroogde chilipeper
paprikapoeder
5 tomaten
2 aubergines zuurdesembrood 4 sneden
Azijn
Olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 5 min, voorbereidingstijd: 10 min.
​
​
Snijd de aubergines en tomaten in blokjes. Tik de schalen van de eieren 1 voor 1 kapot en doe de eieren elk in een apart bakje. Zet weg. Zet ondertussen een grote pan met water op met een scheut azijn. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Rooster vier sneden zuurdesembrood. Snijd de avocado's in dunne plakjes. Bak de aubergines in olijfolie op hoog vuur tot ze bruinen met zout, peper, karwijzaad, gemalen komijn, chilipeper en een flinke hoeveelheid paprikapoeder. Voeg daarna de tomaatblokjes toe, bak even op hoog vuur en draai het vuur laag.
​
Maak een draaikolk in het water en laat de eieren er 1 voor 1 inglijden. Pocheer ze (ruim) 3 minuten. Vlak daarvoor het geroosterde brood nog even kort roosteren. Leg op elk stuk brood wat auberginemengsel, daarop plakjes avocado. Daarop een gepocheerd ei. Bestrooi met zout en serveer direct.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​​
​