top of page

RECEPT snelle soto ajam

​

vier personen

 

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

lijst met ingredienten

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.

Ingrediënten

 

200 gr. kipfilet,

in hele kleine stukjes gesneden

2 stengels citroengras, gekneusd

4 blokjes kippenbouillon

6-7 gedroogde blaadjes

kaffir lime

2 eieren

125 gr. tauge

1,6 l water

1,5 el gedroogde uitjes

Zout

1 Spaanse rode peper,

zaadlijst verwijderd

en in stukjes gesneden

 

 

 

​

 

 

​

 

​

 

​

​

Kooktijd: 15 min, voorbereidingstijd: 4 min.

​

Breng het water op hoog vuur aan de kook met de blokjes bouillon, het citroengras, rode peper en de kaffir lime. Zodra het kookt, de eieren toevoegen en 10 minuten meekoken. Zet de kookwekker op 8 minuten, voeg de laatste 2 minuten de kipfiletblokjes mee. Verwijder de eieren, laat ze schrikken en pel ze, snijd in helften en bestrooi met weinig zout. Verwijder ook de citroengras en kaffir lime blaadjes. Serveren: verdeel de tauge over vier kommen. Doe er een half gekookt ei op, giet er de soep overheen en bestrooi met wat gedroogde uitjes.

 

​

​

​

​

 

​

 

​

bottom of page