Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
lijst met ingredienten
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Ingrediënten
​
​
1 kg venusschelpen
1 kg kokkels
1 rode peper, fijngesneden
200 gr. kikkererwten, gekookt (of uit blik)
2 rijpe tomaten, ontveld en fijngesneden
15 cherrytomaatjes, gehalveerd
1 bos platte peterselie, fijngehakt
4 tenen knoflook, uitgeperst
1 glas droge witte wijn
700 ml visbouillon
Olijfolie, extra vergine
Zout
Peper
Vers wit stokbrood of Turks brood
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Kooktijd: 20 min, voorbereidingstijd: 1,1 uur (spoelen schelpen)
​
Nodig: stuk schone dunne doek (bijv. kaasdoek)
Spoel de schelpen een kwartier in stromend water, zet ze daarna nog eens 45 min. in een bak met water met 3% zout erin (de kokkels bevatten relatief veel zand). Haal de gesloten en kapotte exemplaren eruit. Bak de schelpjes in een wok tot de schelpjes openstaan. Giet de schelpjes in een bolzeef met een stukje kaasdoek erin, vang het vocht op in een kom eronder. Zo filter je eventueel overgebleven zand eruit. Knijp de doek goed uit. Bewaar het schelpenvocht. Fruit daarna in een grote pan met een dikke bodem de knoflook heel kort in olijfolie met de rode peper (mag niet donker worden), doe de tomatenblokjes erbij, als ze zacht zijn, afblussen met witte wijn, dan de cherrytomaatjes en de kikkererwten en de visbouillon erbij en het schelpenvocht, verwarm. Doe dan pas de schelpjes erbij en de peterselie, bestrooi met wat zout en heel weinig peper, roer snel om en doe er een extra scheutje olijfolie extra vergine in. Direct serveren met brood.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​